Lymfmassage Häst

Med hjälp av mjuk Lymfmassage hjälper jag din häst med följande:


*Minska svullnader, vätskeansamlingar och ödem (inkl. "fångnacke" och   depåer i ett tidigt stadium) 
*Minska gallor i benen
*Stärka immunsystemet
*Förbättra cirkulationen
*Hjälpa till att transportera bort slaggprodukter snabbare
*Få huden mer elastisk
*Öka förmågan att hålla värmen
*Få en rörligare kropp

 

Lymfsystemet är som ett spindelnät i kroppen som lymfvätska transporteras igenom. Lymfvätska består av överskottsvätska som finns mellan kroppens celler, men även proteiner, vita blodkroppar, fetter och bakterier. Lymfsystemet fungerar både som kroppens avloppssystem som ska transportera ut restprodukter och som ett system som ska ge näring till kroppens celler. Ett välfungerande lymfsystem ger ett starkt immunförsvar och en kropp vars vätskebalans fungerar utan att vätska ansamlas i leder och andra kroppsdelar. Lider man av kroniska inflammationer har man ofta ett trögt lymfsystem och har lymfsystemet väl börjat fungera dåligt så ansamlas vätska lättare i kroppen.

Lymfsystemet är känsligt, det har ingen egen pump utan vätskan pumpas runt när vi rör oss. Därför blir ofta hästar som står på box galliga i benen! Allt som trycker och spänner åt på kroppen kan skapa lymfblockeringar, sadelgjordar, sadlar, selar, illasittande täcken, hårt spända nosgrimmor och hjälptyglar etc.  

Förblir den här vätskan stillastående i vävnaderna bildas det stagnationer och blockeringar, det blir helt enkelt stopp i systemet och restprodukter börjar ansamlas och byggas på istället för att transporteras ut ur kroppen. Eftersom det blir "stopp" så får även lymfvätska som innehåller ny och fräsch näring svårt att ta sig fram i kroppen. MIN teori är att detta händer när hästar t ex börjar bilda "fångnacke" och depåer, det är nog inte enbart fett, jag tror det handlar mycket om en ansamling av restproukter som försurar kroppen, försämrar näringsupptaget och försämrar cirkulationen och rörligheten.

Jag har gått en grundläggande kurs i lymfmassage på häst för Bebe Gransten, det är kunskaper från denna kurs i kombination med mina egna erfarenheter om aromaterapi, red light och holistisk hästhälsa som jag kan hjälpa din häst att få fart på sitt lymfsystem. Jag har sett så fantastiska resultat av lymfmassage att jag helt enkelt kände att jag måste väva in det i mina behandlingar - för hästarnas skull!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)