Hästbehandlingar

(Boka via mail [javascript protected email address])

Jag kan hjälpa din häst med följande:
Dålig cirkulation
Svullnader, lymfstopp, Vätskefyllda kroppsdelar
Muskelstelhet
Rörelsestörningar
Snedheter och felbelastningar
Mag- och tarmobalans
Sårskador, ärrvävnader
Beteendestörningar, stress, oro, hormonobalans
med mera.

 

Jag behandlar hästar ur en Holistisk synvinkel, och jag använder mig av flera olika metoder. Mina behandlingar anpassas helt efter hästens behov. Jag använder mig av aromaterapi, lymfmassage, lätt massage, stretching, yogaövningar, akupressur, pain point release, bodywork, myofascial release, healing, magnetterapi och red light terapi.

 

Jag kan göra följande för din HÄST:


Lymfmassage – en mjuk massagemetod som sätter fart på stillastående vätska i kroppen, som minskar ödem, fångnackar, gallor och som minskar ärrvävnader. Massagen ökar syretillförseln till musklerna, ger huden större rörelsefrihet och stärker immunförsvaret. Passar alla hästar, främst vid fång och eksemproblematik samt för tävlingshästen för ökad rörlighet och bättre prestation. En immunboostande mysmassage för hästar även i förebyggande syfte!


Red Light terapi – ljusterapi med rött och infrarött ljus. Ökar cirkulation, är antiinflammatoriskt, påskyndar läkning, tar ner svullnad etc. Öppnar blockeringar i akupressurpunkter, perfekt för nålrädda hästar där akupunktur/nålar inte fungerar.


Aromaterapi – terapeutiskt användande av eteriska oljor, helt naturliga substanser från växter, träd, blommor och örter. Liksom olika örter att fodra med finns det en olja att behandla med för olika kroppsliga besvär. Kan även användas lokalt på t ex skador och ömma områden, eller som jag oftast gör, droppas längs med ryggraden där det sprids jämt i hela kroppen och påverkar hela överlinjen, hela nervsystemet och hela kroppen helt enkelt. Olje-valet är helt och hållet individuellt utvalt efter hästens behov.


Bodywork (samlingsnamn där även pain point release och myofascial release ingår) – mjuka töjningar, stretchningar, tryck och lossande av muskelspasmer och fastklistrad bindväv som rätar upp kroppen på ett mjukt sätt UTAN ryck och knyck. Släpper blockeringar och ger en mer anatomiskt funktionellt rörlig kropp.

 

Akupressur/Kinesisk medicin – jag har kunskap om synsättet på kroppen ur kinesisk medicinsk syn och kan därmed rätta till blockeringar och obalanser likt någon som jobbar med akupressur/akupunktur. Det finns punkter på kroppen som associerar med inre organ och funktioner, genom att stimulera punkterna får man även en balanserande effekt inombords. Fungerar både fysiskt och psykiskt.

 

Ridlektioner och Hästhantering

Jag erbjuder ridlektioner inom horsemanship, problemlösning, omskolning av travhäst till ridhäst, mental ridning och kroppsmedveten ridning. Jag håller enbart privatlektioner då jag anser att alla ryttare och hästar är olika och därmed behöver en individanpassad träning för bästa framgång. Jag brinner för att hjälpa ”fritidsryttaren” som inte har tävling som mål utan bara vill utvecklas och ha kul med sin häst. Jag kan även hjälpa dig med avsuttna ledarskapsträningar.  

 

PRISLISTA
Genomgång och anpassad behandling för Häst: 600 kr inkl moms

Genomgång av häst (vid fall där du bokat behandling till din häst men som jag, väl på plats, anser bör ha veterinärvård i första hand) Eftersom det upptagit min tid, du har fått mitt kunskapsutlåtande samt att jag har en resekostnad så fakturerar jag 350 kr för detta.

Har du flera egna hästar (minst 3) som du vill ha behandlade vid samma tillfälle? Kontakta mig för aktuella rabatter! Jag ger även rabatt för ridskolor, turridningsfirmor och liknande! 

Ridlektioner och Hästhantering - privatlektion: 300 kr

 

Priserna gäller för stall/resor inom ca 3 mil från Sandviken, vid längre resa krävs inbokning av flera hästar samt att ni då delar på milersättning, 25 kr mil tur/retur som överstiger de 3 fria milen) 

Boka via mail: [javascript protected email address]

 

Anmäl dig till mitt Nyhetsbrev på denna länk:

http://eepurl.com/dheNhH

(Håll koll utifall det hamnar i din skräppost)

 

 

 Läs mina Villkor för bokning och betalning Här! 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)