Hästbehandlingar

(Prislista längre ner på sidan)

 

Jag kan hjälpa din häst med följande:
Dålig cirkulation
Svullnader, lymfstopp, Vätskefyllda kroppsdelar
Muskelstelhet
Rörelsestörningar
Snedheter och felbelastningar
Mag- och tarmobalans
Infektioner 
Sårskador, ärrvävnader
Beteendestörningar, stress, oro, hormonobalans
med mera.

 

Jag behandlar hästar ur en Holistisk synvinkel, och jag använder mig av flera olika metoder. Mina behandlingar anpassas helt efter hästens behov. Jag använder mig av aromaterapi, lymfmassage, lätt massage, stretching, yogaövningar, akupressur, pain point release, bodywork, myofascial release, magnetterapi och red light terapi.

 

 

Jag kan göra följande för din HÄST:


Lymfmassage – en mjuk massagemetod som sätter fart på stillastående vätska i kroppen, som minskar ödem, fångnackar, gallor och som minskar ärrvävnader. Massagen ökar syretillförseln till musklerna, ger huden större rörelsefrihet och stärker immunförsvaret. Passar alla hästar, främst vid fång och eksemproblematik samt för tävlingshästen för ökad rörlighet och bättre prestation. En immunboostande mysmassage för hästar även i förebyggande syfte!


Red Light terapi – ljusterapi med rött och infrarött ljus. Ökar cirkulation, är antiinflammatoriskt, påskyndar läkning, tar ner svullnad etc. Öppnar blockeringar i akupressurpunkter, perfekt för nålrädda hästar där akupunktur/nålar inte fungerar.


Aromaterapi – terapeutiskt användande av eteriska oljor, helt naturliga substanser från växter, träd, blommor och örter. Liksom olika örter att fodra med finns det en olja att behandla med för olika kroppsliga besvär. Kan även användas lokalt på t ex skador och ömma områden, eller som jag oftast gör, droppas längs med ryggraden där det sprids jämt i hela kroppen och påverkar hela överlinjen, hela nervsystemet och hela kroppen helt enkelt. Olje-valet är helt och hållet individuellt utvalt efter hästens behov.


Bodywork (samlingsnamn där även pain point release och myofascial release ingår) – mjuka töjningar, stretchningar, tryck och lossande av muskelspasmer som rätar upp kroppen på ett mjukt sätt UTAN ryck och knyck. Släpper blockeringar och ger en mer anatomiskt funktionellt rörlig kropp.

 

Akupressur/Kinesisk medicin – jag har kunskap om synsättet på kroppen ur kinesisk medicinsk syn och kan därmed rätta till blockeringar och obalanser likt någon som jobbar med akupressur/akupunktur. Det finns punkter på kroppen som associerar med inre organ och funktioner, genom att stimulera punkterna får man även en balanserande effekt inombords. Fungerar både fysiskt och psykiskt.

 

Mina styrkor är att jag kan kombinera flera olika metoder och genomföra en helt individuellt anpassad behandling samt mitt holistiska tänk, där jag anser att allt runt omkring hästen påverkar dess hälsa och välmående. Jag jobbar lika mycket med hästens psyke och inre som jag gör med hästens yttre och fysisk. En ytterligare styrka är min nyfikenhet, då jag alltid studerar vidare och studerar nytt - allt för att utvecklas, allt för att kunna hjälpa alla hästar på något sätt.

I sverige är vi väldigt dåliga på att se värdet i förebyggande behandling och friskvård, vi väntar gärna med att ta till åtgärder tills vi verkligen kan ta på och visuellt se ett problem, då har det ofta gått långt och rehabtiden blir också längre, det finns inga quick fix till en hälsosam kropp. Mina behandlingar fungerar lika bra förebyggande som vid redan uppkomna problem. Jag har flera hästägare som boostar sina hästar ett par tre gånger om året med mina behandlingar, enbart i förebyggande syfte. Mina behandlingar skall inte användas i stället för veterinärvård men fungerar ofta som ett bra komplement. 

Alla hästar är individer och behöver en individuell behandling för bästa effekt, det är därför jag ständigt vidareutbildar mig och även utvecklar mina egna typer av behandlingsmetoder. Varje ny häst lär mig något nytt och det är det som är så roligt och utmanande med mitt yrke. Det bästa som finns är att få hjälpa till att balansera upp en häst både fysiskt och psykist så att de både mår bättre och kan presetera bättre och röra sig på ett anatomiskt korrekt sätt.

Att med några få meningar beskriva vad jag kan göra för din häst är svårt, men jag jobbar alltid för att både häst och ägare ska vara nöjda och se och känna resultat. Som hästägare måste man dock ha en realistisk syn på denna typ av holistiska behandlingar, jag jobbar inte med symptomdämpning, jag knäcker inte till kropspdelar så det hoppar rätt direkt och jag applicerar inga oljor som trollar bort magproblem på 24 timmar. Jag jobbar med mjuka metoder på hästens villkor, jag jobbar lager för lager av symptom tills jag kommer ner och kan behandla grundproblemet som utlöst alla symptom. Jag jobbar i lugnt takt på hästens villkor, hästen ska hinna med både i kropp och psyke, för stora förändringar (även om de är till det bättre) kan skapa en oro hos hästen eftersom den inte hinner med att bearbeta och känna vad som händer.

Vissa hästar blir bra på en behandling, andra behöver kanske 3-4 behandlingar, vissa med mycket problem i bagaget kan behöva en behandling i månaden under en längre period.  Ett problem som uppstått under ett halvårs tid, kanske under flera års tid löser man inte och får ett hållbart resultat på 75 min behandling - tyvärr. Hästar med snedheter och obalanser bygger upp ett försvarssystem: andra muskler överutvecklas för att stödja, fel leder överansträngs, ständig smärta eller obehag kan visa sig i beteendeförändringar, magproblem och liknande. Genom att behandla hårt och direkt så får du visserligen direkt effekt och hästen känns som ny, men, problemen kommer ofta tillbaka inom en snar framtid eftersom hästen fortfarande är van att röra sig i sitt försvarssystem, muskler och leder är fortfarande korta och i spasm eftersom man inte löste problemet och  blockeringarna lager för lager tills man kommer ner till källan. 

 

 

 

PRISLISTA
Aromaterapi + red light + bodywork: 600 kr inkl moms
Lymfmassage + red light + bodywork: 600 kr inkl moms
Balansering av häst: (red light, magnetterapi, bodywork, yogaövningar, mjuka stretchövningar, en behandling som släpper spänningar och rätar upp) 520 kr inkl moms

Genomgång av häst (vid fall där du bokat behandling till din häst men som jag, väl på plats, anser bör ha veterinärvård i första hand) Eftersom det upptagit min tid, du har fått mitt kunskapsutlåtande samt att jag har en resekostnad så fakturerar jag 300 för detta.

Har du flera egna hästar (minst 3) som du vill ha behandlade vid samma tillfälle? Kontakta mig för aktuella rabatter! Jag ger även rabatt för ridskolor, turridningsfirmor och liknande! 

 

 

Priserna gäller för stall/resor inom ca 3 mil från Sandviken, vid längre resa krävs inbokning av flera hästar samt att ni då delar på milersättning, 25 kr mil tur/retur som överstiger de 3 fria milen) 

 

Anmäl dig till mitt Nyhetsbrev på denna länk:

http://eepurl.com/dheNhH

(Håll koll utifall det hamnar i din skräppost)

 

 

 Läs mina Villkor för bokning och betalning Här! 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)